Egyedi ajánlatkérés

Vissza Franciapolinéziára!

Vissza Franciapolinéziára!

Vissza Franciapolinéziára!

cruising_trip_tahiti_banner[1]

A Francia Polinéz szigetvilág hírnevét csodás természeti szépségeinek, barátságos népének köszönheti. A Pálmafáival, fehér homokos, türkizkék tengerpartjával és gyönyörű, színes víz alatti világával, méltán nevezik a vízi sportok Mekkájának is.

Az Egyenlítőn túl a déli határon található ez a csodálatos Francia Polinézia szigetvilág, ami Óceánia földrajzi határát jelöli. Körülbelül 10.000 sziget és atoll alkotja, melyeken összesen 5,3 millió ember él kb. 1 millió négyzetkilométeren. 3 nagyobb szigetcsoportot különböztetünk meg: Melanéziát, Mikronéziát és Polinéziát. A barátságos szigetlakók mellett a csodálatos orchideái és egzotikus élővilága, többek között a krokodilok és a denevérek több fajtája igen nagy vonzerőnek tekinthetők. A sziget vegetációját képző pálmafák, különböző színekben pompázó virágai egész évben ontják virágaikat. A nagyobb szigeteken, mint például a Salamon-szigetek, az esőerdőkkel borított területeken még jellemzőbb a biológiai sokszínűség. Különösen a rendkívül színes és változatos víz alatti élővilág az, ami idevonzza búvárok és más vízi sportok szerelmeseit. A folyók és a természetes medencék biztosítják, hogy a víz mindig friss, tiszta és fürdésre alkalmas. A kedvelt sziget festői szépsége és a helyiek vendégszeretete arra ösztönzi az idelátogató turistákat, hogy újra és újra visszatérjenek.

A Csendes-óceáni konyha alapja egy a kókusz húsából készült krém adja. Az egzotikus zöldségek, mint például a manióka, taro, jamgyökér, édesburgonya, gyümölcskenyér és útifű elengedhetetlen hozzávalói a polinéz gasztronómiának. Az ételeket máig a hagyományos földbe vájt gödörben sütik, ami az egész csendes-óceáni térségben szokványos: egy lyukat ásnak a földbe, köveket helyeznek bele, amelyeket átforrósít a tűz. Az ételt banánfa levelébe csomagolják, ezt rakják felülre, majd a gödröt újra betemetik földdel, a sütés több órát vesz igénybe. Ezt a “tűzhelyet” ahimaa-nak, a magát a sütés folyamatát pedig tamaaraa-nak hívják. Természetesen a térség konyhájának alapja a hal és tenger gyümölcsei – beleértve a tengeri sünt és csigát. Az ételeket itt nem nagyon fűszerezik fűszerek hiányában. A trópusi, az ázsiai és az európai ízek harmonikus keveréke eredményezi a polinéz konyha egyediségét. Jellegzetes ételük a poisson cru-t, ami nyers halból, zöldségekből, lime-ból és kókusztejből áll, édességük pedig a sült gyümölcspuding. A banánból és gyümölcskenyérből készült püré igazi különlegesség, amit szárított levelekbe csomagolva kínálnak. Igazán laktató étel, érdemes cukorral, gyümölccsel vagy kókusz szósszal is kipróbálni. A friss gyümölcsök választéka egyedülálló, ananász, papaya, mangó, grapefruit, karambola, maracuja, guava és banán a szigetek teljes területén megtalálhatóak. Francia Polinézia területén kiváló drága francia borokat szolgálnak fel, a helyi sörök és koktélok széles választékából is kedvünkre válogathatunk, de mégis a helyi specialitás a különösen frissítő zöld kókusz leve, amit jéggel szolgálnak fel. Fontos szerepet tölt be a helyiek életében a Kava,  részegítő bors, mámorbors gyökértörzsének nedvéből és kókusznedvből készült ital, melyet a vendégek köszöntésekor szolgálnak fel.

Azoknak, akik nem akarnak egész nap függőágyban heverészni rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt a sziget. A francia Polinéz szigetei világszínvonalú merülő helyei minden évszakban vonzzák a búvárkodni vágyókat, Tahiti délnyugati partjainál lévő Teahupo’o hullámait pedig a legveszélyesebbek között tartják számon, nem véletlenül nevezik a szörfösök Mekkájának. További izgalmas fakultatív programok: cápaetetés, bálna les vagy akár üvegpadlós hajókirándulás. A hotelek és üdülőhelyek közelében pedig lehetőség van búvárkodásra a szebbnél szebb merülő helyeken. Itt jachtot is lehet bérelni, illetve néhány jachtklub ideiglenes tagságot is kínál. Rafting bambusz tutajon, kenuzás, szörfözés, wind surf, is népszerű vízi sport lehetőségek az aktív turizmus kedvelői számára.  Kenut és kis vitorlásokat sok helyen lehet kölcsönözni. További sportlehetőségek: parasailing, vízisí és tandemugrás, melyeket lehet gyakorolni a több szigeten is. Ahhoz, hogy felfedezzük a szigetet érdemes biciklit vagy motort kölcsönözni. A természet szépségét legjobban lóháton fedezheti fel az ember, vagy hosszú séták alkalmával a lenyűgöző tájakon, esőerdőkben.

A föld és az emberek kapcsolata az európai felfedezőkhöz vezethető vissza. A spanyol felfedező Vasco Núnez nevezte el a Csendes- óceánt, 1513.-ban amikor felfedezte. Földrajzilag a térség sok kis szigetcsoportok óceánja, azonban a Csendes- óceán még mindig számos ember álmát váltja valóra! Paul Gaugin híres francia festő 1903-ban lett itt eltemetve, miután vászonra festette a sziget szépségeit! James Cook fedezte fel 1770 körül a szigeteket, köztük a névadó Cook-szigetet. Hamar a művészek kedvelt szigetévé vált, itt járt többek között Goethe és Klopstock is. A felfedezők Európából nemcsak az álmaikat hozták el magukkal, de a kereszténységet is, mely erősen korlátozta a helyiek szabadság és természet iránti vágyát. Ennek köszönhetően sajnos a kultúrából sok minden örökre elveszett pl. táncok és hagyományok. A lakosoknak azonban sikerült a külföldi kultúrából és a saját szokásaikból közös keresztény és helyi ünnepeket létrehozniuk. Érdemes megcsodálni a Paul Gauguin Múzeum mellett lévő botanikus kertet, ami kihagyhatatlan látványosság, ahol csodálatos gyümölcsritkaságokkal, trópusi növényekkel és galápagosi óriásteknősökkel is találkozhatunk.

Tahiti a gyöngyhalászat egyik központja, meleg vizű lagúnái tökéletes környezetet biztosítanak a Pinctada margaritifera nevű osztrigának, ami a színes, illetve fekete tahiti gyöngyöt adja. A Papeete-n lévő Gyöngymúzeumban lehetőség nyílik, hogy jobban megismerjük a gyöngyhalászat múltját, hagyományát!

Tahiti, más néven “Tāmure Sziget” vagy a pácolt hal és édes illatok szigete, tahiti a Francia Polinézia szíve. Ez a fő kikötő, itt található a Faa’a International Airport, továbbá otthont ad a fővárosnak Papeete –nek de ez a közszolgáltatások fő helyszíne is. Papeete egy kihagyhatatlan helyszín: a kikötő, a kertek, a butikok, barátságos élelmiszer teherautók, színpompás piac, híres kézművesség és a folyamatos kulturális élet.

Paea tól Papeno’o ig, Tahiti a gyönyörű tájak, változatos tevékenységek otthona, mely számos lenyűgöző régészeti lelőhelyet is megnyit az oda utazók előtt. A hegyvidékes belső része a szigetnek egy zöld királyság ahol a vízesések , a lávacsövek és a szent helyek szomszédsága található. Reggeltől estig a napsugarak megvilágítják a partokat és a hegyeket, mely lehetővé teszi hogy a távolból is tisztán láthassuk az ‘Orohena és az Aora’I hegyek csúcsait. A Tahiti-félsziget egy másik világ. Szánjon rá időt hogy felfedezze… A fantasztikus Te Pari túrától a legendás Teahupo’o hullámig minden természeti csoda lélegzetelállító.

Hogy mért látogassunk Tahitire?

Az élénk kultúrája a legnagyobb és legélénkebb a Francia Polinéz szigetek közül. Tahiti a kultúra, zene és tánc ütemében él. Vegyen részt egy Ori Tahiti nevű varázslatos Tahiti tánc showban, vagy látogasson el egy kortárs művészeti kiállításra, egy szokatlan előadásra vagy esetleg egy hagyományos vagy modern koncertre. Tahiti, különösen Papeete biztosítja a lehetőséget hogy felfedezzék a művészeti kifejezés mindenféle fajtáját.

Egy autentikus élmény. Tahiti továbbá híres a vendégszeretetéről és az édes nyugodt légkörről, amivel minden utazó boldogan keveredik.  Valóban, a spontán és őszinte barátságossága a Tahitiaknak szinte páratlan. Itt az emberek mindig mosolyognak és gyakran szakítanak időt rá hogy jó tanácsot, információt vagy egy történetet elmondjak.

A nagylelkű természet és mindenféle tevékenység.Tahiti többféleképpen mutatja be szépségét, ennek megfelelően sokféle képpen felfedezhető: fekete homokos strandok a keleti parton, fehér homokos strandok a nyugati parton, búvárkodás, kezdő és mitikus surf helyek, hegyes csúcsok illetve Papeete színes piacának történelmi helyszíne.

Változatos kulináris stílusok: kóstolja meg a helyi tradicionális ételeket, a híres ahimaa t. Az ország főzésmódja tükrözi Tahitit: színes és vegyes, kínai, olasz, francia hatással.

Turisztikai szakemberek az ön szolgálatára: hírnevét felépítve, Tahiti kifejlesztett egy szakember hálózatot akiknek a legfontosabb a kliensek kényelme és elégedettsége
Egészségügyi szolgáltatások: 2 korház, 2 privát klinika, 11 gyógyszertár, 1 gyengélkedő, 2 egészségügyi központ
Banki szolgáltatások: 45 ügynökség a 18 Banque de  Polinésie nek, 16 Banque Socredo, 11 Banque de Tahiti

Más Polinéz nevek: Otahiti
A felfedezők által adott név: New Cythere(Bougainville)
Helyszín: Archipelago Társaság-szigetek
Területe: 1 686 négyzetkilóméter
Legmagasabb csúcs: Orohena(2069 méter)
Népesség: több mint 18,909
Mezőgazdaság: kókusz, banán, taro, kenyérfa gyümölcse

Facebook